Masterclass 15 soorten Organisatieopstellingen 

In de loop der jaren, soms onder druk van het moment, hebben zich al werkend 15 of meer verschillende opstellingsvormen ontwikkeld en bewezen.

Waarom deze 2-daagse Masterclass?

Een goed ontwerp van de opstelling is het vertrekpunt voor betekenisvolle inzichten voor de cliënt en zijn, haar of hun team of organisatie. Ik heb ze nooit allemaal opgeschreven in een boek, omdat ik geloof (en dat is natuurlijk projectie van mijn eigen leerstijl) dat ze overdraagbaar worden door ze niet alleen te begrijpen, maar ook te ervaren.

Wat gaan we doen?

Je krijgt eerst een opsomming van die vijftien of meer verschillende opstellingsvormen, hun essentie en vooral wanneer je ze inzet, maar ook wanneer niet.

Vervolgens kiezen we uit die lijst een stuk of zes vormen die we ook met elkaar gaan doen. We gebruiken daarvoor casuïstiek van de deelnemers. Sommige vormen zullen we plenair doen, andere in wat kleinere groepen. Uiteraard bespreken we ze na, opdat deelnemers eigenaarschap kunnen voelen over de verschillende vormen.

Voor wie?

Voor opstellers die al ervaring hebben (of lerend zijn) in het begeleiden van organisatieopstellingen.

Wat is het niet?

Dit is geen opleiding in leren opstellen. We gaan ervan uit dat je de systemische basiskennis goed kent én al vaardig bent in het begeleiden van opstellingen.

Praktische info:

Data: dinsdag 1 en woensdag 1 december 2020

Werktijden:

  • Eerste dag 10.00 – 18.00 uur
  • Tweede dag 9.30 – 17.30 uur.

Kosten:

De 2-daagse workshop kost € 425,-, vrij van BTW. Lunches, koffie en thee, koekjes en fruit inbegrepen. Eventuele overnachting zelf te regelen.

Locatie:

De Drie Essen

Middelberterweg 13B, 9723 ET Groningen

Deelnemers:

minimaal 8, maximaal 12. 

We werken uiteraard in overeenstemming met de Corona-richtlijnen: 1,5m afstand en we hebben gelaatsbescherming.