Juist nu!

De kans dat je dit niet leest of niet wil lezen of tot je door laten dringen is groot. Logisch! We kunnen weer, we mogen weer, we zijn in elk geval déze covid tunnel weer uit. Tijd om te versnellen, verbreden, verloren tijd in te halen, opgekropte energie weer te laten stromen…..

Waarom in hemelsnaam dan een pas op de plaats? Waarom in hemelsnaam omkijken?

Wel, wat toekomst lijkt, kan maar zo een voortzetting zijn van het verleden. Verleden is al dat gene doen dat we gisteren ook deden. Toekomst is nu iets anders doen dan we gister deden. Patronen in onze families, in onszelf, in onze teams, organisaties en samenleving hebben de taak om door te zetten zoals we het lang en meestal met succes, gedaan hebben. Hoe minder je je bewust bent van die patronen, des te sterker nemen ze de touwtjes in handen.

Juist nu is het moment om even te vertragen, even om te kijken, even stil te staan bij wat goed was maar misschien z’n houdbaarheidsdatum aan het bereiken is in het aangezicht van de naar ons toestromende toekomst. Stilstaan vraagt moed. Wát komt ten einde en is pijnlijk om onder ogen te zien? Wáár ontstaat in de stilte ruimte voor nieuw? Wat zijn de subtiele signalen die gehoord willen worden en voorbode zijn voor nieuwe patronen die concreet willen worden?

De vragenlijsten van TeamConnect helpen bij dat even stilstaan. TeamConnect is een systemische tool om je meer bewust te worden van stromingen en patronen onder de oppervlakte. Stromingen die je juist optillen of je van je doel en bestemming weg doen drijven. De TeamConnect surveys helpen je even stil te staan. Zonder oordeel, voorbij goed en fout. Gewoon even de weg overzien. Zo breed en zo diep als je jezelf maar toestaat te kijken. En de weg vrij maken. Of wellicht een andere weg inslaan. Als bedrijf, als team, als zelfstandig ondernemer. Dat betekent dan wel weer werk aan de winkel.

Eigenlijk gun ik je ook zo dat je dit alles níet leest.

Jan Jacob Stam