Pffff….Potentieel!

Workshop jij, jullie en Jan Jacob Stam. 

7 en 8 januari 2021

De 7 Linden, Groningen. 

€390,- vrij van BTW. Lunches, koffie en thee, koekjes en fruit inbegrepen 

Max 15 deelnemers 

1e dag van 10-18 uur.
2e dag van 9.30-17.30 uur


Bij een reis weet je waar je uit wilt komen

Bij een avontuur weet je niet waar je hierna zult zijn

Jan Jacob Stam 

 

Potentieel is nogal sterk spul. 

Het is je laten meenemen door levensenergie in haar zuiverste vorm. 

Geen wonder dat het scary kan zijn om het monster van je potentieel in de bek te kijken.

Geen wonder dat het vreselijk voelt om steeds maar net niet bij je potentieel te komen.

Potentieel is ook een beladen mode-term. Alsof iedereen maar zijn of haar potentieel zou moeten leven. Je zou er niet aan moeten denken wat er in Nederland of in de wereld zou gebeuren als iedereen zijn of haar potentieel zou leven!

Als er zo’n mode-term of containerbegrip ontstaat wil Jan Jacob graag onderzoeken wat de essentie is. Vanuit systemisch perspectief. Wat de voetangels en klemmen zijn. Wat zijn de goede redenen dat potentieel niet kan, mag of moet stromen. Inmiddels weten we daar heel wat meer van. Van en over potentieel.

Er is een groot misverstand over potentieel. Veel mensen denken dat als potentieel niet stroomt, er geen potentieel ís. Vaak is er wel potentieel, maar wordt die gedempt of geblokkeerd. Er zijn twee grote groepen van systemische redenen waardoor potentieel niet stroomt. De eerste heeft te maken met dat de consequenties te groot zijn, de tweede met onbewuste loyaliteiten waardoor het kan voelen alsof het potentieel niet mág stromen. 

Voor wie?

Voor iedereen die geinteresseerd is in potentieel, voor wat er nog meer mogelijk is. Je hoeft geen speciale vooropleiding te hebben.

Hoe?

Belangrijkste in deze workshop is wat jíj aan vragen hebt over potentieel. Of dat nou op persoonlijk vlak is, carrière of organisatievlak of op de maatschappelijke laag: jij bent de eigenaar en deskundige over jouw vraag. Ik, Jan Jacob, weet wat van systemen en van potentieel. Samen stappen we in het veld van het onbekende, van datgene dat ont-dekt wil worden. Vervolgens laten we elkaar los en gaan we ieder ons’ weegs. 

Dit is hoe we werken in deze workshop. Bovendien oogsten en leren we en passant onze inzichten, we leren van en aan elkaars cases. We gebruiken vooral de vorm van opstellingen. We zijn getuige, we zijn actor, we zijn deel. In alle vrijheid van het moment.

We beginnen met een inleiding over potentieel vanuit systemisch perspectief. Daarna horen we graag ieders stem en wat je wensen voor deze twee dagen zijn. Dat is ons vertrekpunt. Daarna werken we met opstellingen, misschien oefeningen, misschien verdiepende vragen en het oogsten van inzichten.

Aanmelden

Als je je aanmeldt, ben je van harte uitgenodigd om je eigen casus in te brengen als je dat wilt. Daarom zijn er maximaal 16 deelnemers.

Je hoeft niets voor te bereiden.

Twijfels, vragen?

Tuurlijk, als je twijfels of vragen hebt, bel of mail ons dan

info@janjacobstam.nl

050 – 2083018


Aanmelden

Aanmelden kan via deze link